AFRIKAS IKONISKE “LIVETS TRÆ”Baobab træet

Det majestætiske baobab træ er et ikon på afrikanske kontinent.

Baobab træet er en forhistorisk art, som har levet på det afrikanske kontinent i over  200
millioner år. Født til det afrikanske kontinent, hvor klimaet er ekstremt tørt, det er  et symbol på liv og
positivitet i landskabet, hvor meget ellers ikke kan gro. Over tid har  baobab træet vænnet sig til omgivelserne. 

Det er en succulent, hvilket betyder, at i løbet af regntiden absorberer træet store mængder vand , og beholder det i sin tykmavede stamme, og  det sætter det i stand til at producere en utrolig næringsrig frugt i tørketiden, hvor alt  ellers er fuldstændig tørt. Herfra navnet Livets træ.

Det kan blive op til 5000 år, blive op til 30 meter højt og op til 50 meter i omkreds. Baobab  træet giver ly, mad og vand til dyr
og mennesker.

BAOBAB FRUGTEN

Baobab frugten er en af de mest næringsrige frugt i verden. Faktisk bruges alle dele  af træet, barken bliver brugt til klæder og reb, frøene til kosmetisk olie, bladene er spiselige, træets store stamme indeholder vand, og frugten er ekstraordinært næringsrig-

Moringatræets historie

Mandinka får sin rene kosmetiske olie fra Moringa Oleifera, det latinske navn for Moringatræet. Træet er mellemstort altid grønt , som lever i Afrika og Asien. Moringatræet har mange navne, trommestik træet, mirakeltræet, never die, og det er blevet prist af lokale samfund i århundreder for dets exceptionelle medicinske egenskaber.

Hver en del af moringa træet er værdifuld, dets frø kan bruges til at gøre  vandet rent, de kan presses til olie, dens bark, rødder og blomster har alle utrolige medicinske egenskaber og dets blade er et af det mest næringsrige  fødevarer på planeten.

Moringa Oleifera træerne er oprindelige i Afrika og Asien- De er resistente overfor tørke, de har exceptionelle dybe rødder og kan vokse i alle slags jord,  hvilket betyder, at de trives under de mest barske betingelser.

Moringa træet vokser utroligt hurtigt, det er faktisk sådan, at når de først er plantet, så er de fuldt udvoksede på 9 måneder. Bladene på moringa træet kan høstes efter bare 6-8 uger efter de er plantet, og så snart de er høstet, kan de  høstes igen efter 6-8 uger. Bladene bruges til superfood og til te.

Moringa træet er også flerårig, så en plante kan blive høstet år efter år, og give  en indkomst til landsbyerne, der kan dyrke dem og afhjælpe problemerne med  skovrydning.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.