MANDINKA NATURAL PRODUCTS I/S

Nyt og spændende tiltag i Afrika

Mandinka Natural Products I/S blev født på baggrund af fælles kemi, vision, eventyrlyst, humor….og vedholdenhed….

Finn Andersen og jeg, Dorte Eiersbo, mødte hinanden Grønland nærmere bestemt Ilulissat, hvor jeg bestyrede et gæstehus. Finn havde et firma, der satte radiokæder op, og boede på gæstehuset, når han var på de kanter. Jeg har været projektmager hele mit arbejdsliv mest indenfor den pædagogiske verden. Mit sidste store projekt var GAIA Museum Outsider Art i Randers 2002, hvor var jeg leder til jeg gik på pension i efteråret 2015.

Finn og jeg fandt hurtigt ud af, at vi begge havde eventyrlyst og humor til fælles og ikke var bange for at kaste os ud i noget nyt.Finn fortalte om sit projekt i Gambia. Han havde bl.a.bygget en lodge med 9 ferielejligheder med sine egne bare næver nær havet tæt ved hovedstaden Banjul. Fantastisk præstation i et fremmed land. Han havde brug for at få en ekstra indtægtskilde for at fastholde de ansatte i lodgen henover regntiden, hvor der ikke er mange turister.

Jeg tog derfor derned med Finn i juni 2018. Vi researchede en masse, og dummede os ind i mellem, men langsomt fik vi indsnævret projektet til det, vi ville – nemlig presse kosmetisk olie af frø fra moringa og baobab. Det krævede, at Finn byggede til, og nu har vi både lager, presserum til koldpresning af vores olier, skyllerum og kølerum til den færdige olie på lodgen.

Gambia

Det er meget anderledes at arbejde i Gambia, hvor tid og troværdighed forstås på en anden måde end i Danmark.

Gambia er Afrikas mindste land, halvt så stort som Jylland og fattigdommen er udbredt. Det var en engelsk kronkoloni frem til 1965, hvor det blev selvstændigt. Gambia har en meget ung befolkning, udbredt analfabetisme, meget få naturlige ressourcer og stor arbejdsløshed, men stor livsglæde og imødekommenhed.

På den måde gav det mening at starte et bæredygtigt projekt i Gambia. Og forhåbentlig i samarbejde med flere landsbyer om at opbygge moringa farme, hvor Mandinka I/S kan købe frøene af landsbyerne.

Vi køber og bearbejder Gambias råvarer i Gambia, handler lokalt, skaber jobs og opbygger knowhow.

Moringa og Baobab

Begge ikoniske træer i Afrika, kendt som verdens største vitaminpiller pga af deres ernæringsmæssige egenskaber.

Vi arbejder henimod at få folk på landet til at indgå aftaler om at dyrke moringa træer , og vi planter også på vores eget lille stykke jord. Baobabtræerne vokser vildt overalt, og vi køber frugterne hos de landsbyerne, der har Baobabtræer på deres jord.

Vi har opkaldt vores firma efter den største stamme i Afrika, Mandinka, i respekt. Vores logo er ligeledes hentet fra Mandinkas symboler, det viser solen og månen, der ligger som en vugge. Det er et Mandinka symbol og betyder Love, Faithfulness and Harmony.

Trade-not-Aid i Afrika

Trade-not-Aid strategien bygger på, at udviklingslande vil kunne handle mere frit med de velstående lande, og få bedre og mere pålidelige indkomster. Hvorved at disse lande vil blive mindre afhængige af bistand udefra og på sigt vil de selv kunne iværksætte nye udviklingsprojekter. International handel vil kunne hæve indkomster og levestandarder, når udviklingslandene bliver i stand til at eksportere deres egne produkter til de rige lande.

Barack Obama anerkendte, at sammen med god styring på regeringsplan og hjælp, kan Afrika kun blomstre, hvis der er mere handel og investeringer på kontinentet. (fra Tralac-building capacity to help Africa trade better.)

Naturlig hudpleje find det bedste økologisk hudcreme
Moringa and baobab
Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.