Af Dr. Robinson, MD, FAAD

Dr. Robinson

Deanne Mraz Robinson, MD, FAAD er certificeret hudlæge med erfaring inden for medicinsk, kirurgisk og kosmetisk dermatologi. Hun har deltaget i flere forskningsforsøg vedrørende banebrydende kosmetiske og medicinske behandlinger.

Moringaolie: 6 skønhedsfordele for hele kroppen til hud, hår og negle.

Da jeg lever en nonstop livsstil, der passer alt ind i en dag, rækker jeg ud efter multitasking-produkter for at gøre min skønhedsrutine en lille smule nemmere. Min seneste skønhedsdille: olier. Olier er ikke kun rige på fugt, men de har andre egenskaber, der hjælper med at holde min hud, hår og negle sunde uden tilsætning af nogle skrappe ingredienser. Men der er en ny(ish) planteolie, der har fanget min opmærksomhed, og nu vil jeg råbe den fra hustagene.

Hvad er moringaolie?

Moringaolie er den olie, der kommer fra moringa oleifera-træet, der er hjemmehørende i Himalaya-bjergene i det nordlige Indien. Moringatræet bruges til at lave flere varianter eller moringa produkter, herunder moringapulver.

“Olien er fyldt med omega-fedtsyrer og antioxidanter, som har en række fordele for huden fra beroligende irritation til at reducere fine linjer og rynker,” siger bestyrelsescertificeret hudlæge Deanne Mraz Robinson, M.D., FAAD. Den er også fyldt med fugt og virker på hår, hud og negle.

Moringaolie består også af enkeltumættede fedtsyrer og oliesyrer, der fremmer en stærk hudbarriere (mere om det senere). Det er dybest set multitasking-olien, din skønhedsrutine mangler.

Hvad er skønhedsfordelene ved moringaolie?

Moringaolie er selvfølgelig fugtgivende, men der er så meget mere i denne planteolie. Forud, find seks grunde til at bruge moringaolie på dit hår, hud og negle:

  1. Det styrker hudbarrieren. Ifølge bestyrelsescertificeret hudlæge Hadley King, M.D., består moringaolie af 40% monoumættede fedtsyrer, hvoraf 70% er oliesyre. “Denne kombination gør moringaolie fantastisk til at understøtte hudbarrieren,” siger King. En stærk hudbarriere hjælper med at holde fugt inde og beskytter mod miljømæssige elementer som sollys, forurening og frie radikaler. Jo stærkere barrieren er, jo mere sund, afbalanceret og hydreret vil din hud være.
  2. Det kan hjælpe med at bremse tegn på aldring. Antioxidanter er en god ingrediens til at holde disse for tidlige rynker og linjer i skak. “På grund af det høje indhold af vitamin E har moringaolie potente antioxidantegenskaber,” siger King. Når det kommer til aldring, hjælper antioxidanter med at neutralisere frie radikaler, som ellers ville skade vores hudceller. En undersøgelse fra 2014 viste, at brugen af ​​moringa-bladekstraktcreme på huden forbedrede hudens revitalisering og understøttede anti-aging hudeffekter.
  3. Det kan hjælpe med at balancere fugtniveauet i håret og hovedbunden. Ligesom mandel- og arganolier kan moringaolie hjælpe med at holde tråde fugtet uden at tynge dem ned. Og da den ligner den olie, som vores hud producerer naturligt, kan den også hjælpe med at balancere talgproduktionen i hovedbunden. Du kan massere olien ind i din hovedbund eller gnide en klat fra rod til spidser for ekstra glans og hydrering.
  4. Det kan hjælpe mod betændelse og såret hud. Takket være omega-fedtsyrerne og antioxidanterne i denne olie, kan moringaolie faktisk hjælpe med at lindre betændelse og såret hud. Robinson siger, at vitaminerne E, A og C i moringaolie kan hjælpe med at helbrede aktive læsioner, sår og forbrændinger. En undersøgelse viste, at nanofibre med moringa ekstrakter havde bedre sårheling end dem uden.
  5. Det kan hjælpe med at kontrollere eksem og psoriasis-opblussen. Hvis du lider af hudsygdomme som eksem eller psoriasis, ved du, hvor meget smerte (en irritation) opblussen kan være. Selvom der ikke er nogen kur mod disse på nuværende tidspunkt, kan det hjælpe med symptomerne, hvis du er smart omkring de aktuelle stoffer, du bruger. “Moringa-olie har antimikrobielle egenskaber, hvilket gør det til et godt valg for patienter, der lider af eksem-udbrud,” siger Robinson. Moringaolie er også et blødgørende middel: Det blødgør huden ved at udfylde mikrorevner, så det er en fantastisk beroligende mulighed for betændte hudpletter.
  6. Den beroliger tørre neglebånd og hænder. Hvis du ønsker at praktisere bedre negle- og håndsundhed, er korrekt hydrerede neglebånd et must. “Moringa-olie er fantastisk til tørre, revnede neglebånd,” siger Robinson. “Det nærer og forhindrer irritation fra eksterne patogener.” Men mens du er der, skal du ikke kun fokusere på neglebåndene: du kan gnide denne fugtgivende olie over hele dine hænder for en dyb fugtgivende behandling, inklusive neglebånd.

Hvem skal bruge det?

“De fleste hudtyper ser moringaolie som en positiv tilføjelse,” siger Robinson. Da det hjælper med en række skønhedsproblemer fra rynker til neglebånd, er der så mange forskellige anvendelser for denne olie. Men som altid, når du inkorporerer ethvert nyt produkt eller ingrediens i din kur, er det altid bedst at anvende på et testområde for at undgå en udbredt reaktion.

Sådan bruger du moringaolie.

1. Som hårolie.

Brug moringaolie efter skylning til at fugte tørre tråde og tilføje glans uden at tynge dem ned. Og som nævnt er moringaolie en fantastisk hovedbundsbehandling, der samtidig fugter og hjælper med at balancere olieproduktionen. Massér olien ind i din hovedbund (a la hovedbundsmassage) eller arbejd den ind i trådene, fra rod til spidser, for ekstra glans og hydrering.

2. Som fugtighedscreme.

Du kan finde moringaolie i en række cremer og lotioner (til ansigt og krop), eller du kan altid bare bruge den lige olie til at forsegle fugt på huden. Du skal blot varme den op mellem dine håndflader, trykke på fugtig hud, og mærk din hud berolige. Eller du kan tilføje et par dråber i din foretrukne fugtighedscreme for ekstra antioxidanter.

3. Som neglebåndsolie eller håndbehandling.

Tørre, flagende neglebånd, ikke mere: Massér noget moringaolie ind i dine neglesenge for at dæmpe dem med fugt. Du er velkommen til at overtrække dem i den nærende olie, når de føles ru og tørre – endnu bedre, tag nogle handsker på og kald det en håndmaske.

Konklusion.

Moringa oil er en naturlig “alt i een ingrediens” som kan påføres fra top til tå. Det er en fantastisk olie, god til både fedtet og tør hud og det kan ovenikøbet forbedre inflammatoriske hudproblemer. I det store hele er moringa olie noget alle vil ønske at have blandt deres hudprodukter. 

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.