At der findes parabener i omkring 85% af al kosmetik? Det skyldes, at parabener som konserveringsmiddel forhindrer vækst af skimmelsvamp, gær og andre bakterier. Men omvendt bliver parabener ofte klandret for at være hormonforstyrrende og hæmme reproduktion og udvikling.

Kilde: ”Lev dig yngre”, Sara Gottfried, People’s Press.

Kemi i kosmetik kan være på lister over hormonforstyrrende stoffer

41 stoffer, som er lovlige at bruge i kosmetik og personlige plejeprodukter, har vist hormonforstyrrende effekter i dyreforsøg.

Disse stoffer er for eksempel optaget på EU-kommissionens liste over 553 hormonforstyrrende stoffer, på en fælles myndighedsliste over hormonforstyrrende stoffer (Danmark, Sverige, Belgien, Holland og Frankrig) eller på EU-Kommissionens Prioriteringsliste – mistænkt hormonforstyrrende stoffer i kosmetik Det kan også være, at de er vurderet hormonforstyrrende ud fra det danske forslag til identifikation af hormonforstyrrende stoffer.

Stofferne er mistænkt for også at være hormonforstyrrende for mennesker, men de er fortsat tilladte. Du må derfor selv sørge for at undgå produkter, hvor de 41 stoffer er i, hvis du vil begrænse din udsættelse for mistænkt hormonforstyrrende stoffer.

Hent app: Kemiluppen tjekker dine personlige plejeprodukter for uønsket kemi

Kilde: Forbrugerrådet TÆNK.

Jeg bliver mere og mere overbevist om, at den vej Mandinka har valgt, nemlig at presse helt rene olier uden nogen form for blanding med billige olier og helt uden tilsætning, er den rigtige vej at gå – for dig, for kloden.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.